VerlopenDe Wolf

 • Starttijd: 9:30
 • Afstand: 75km
 • Start: Officiersweg Epe
 • Aantal personen:  Maximaal 6 plus gids
 • Prijs: 47,50 pp (incl ontvangst, lunch en luxe afsluitborrel)
 • Mountainbike erbij huren: 20,00

Wat gaan we doen?

Na 100 jaar loopt de wolf weer vrij op de Veluwe rond en behoort ook Epe tot zijn leefgebied. Met afstanden tot 60km per dag bestrijkt hij een enorm gebied. Wij kunnen natuurlijk niet achterblijven. Met deze mountainbike tocht bestrijken wij met 75km de Veluwe vanaf Epe tot onder Apeldoorn en weer terug.

Met oog voor de natuur en de eeuwenoude cultuur gaan we ver door Kroondomein het Loo. We maken een geweldige tocht door de mooiste bossen van de Veluwe, met een koninklijke geschiedenis. Zo bezoeken we meerdere favoriete plekken van Wilhelmina en kijken we hoe prins Hendrik Kroondomein het Loo zijn huidige vorm heeft gegeven. Ook bezoeken we het verscholen dorp in Nunspeet een oude onderduikers plek uit de 2e wereldoorlog.

Vanaf 9:30 verzamelen we in Epe bij De parkeerplaats aan de Officiersweg met koffie en een versnapering, om 10:00 op de fiets en maken we onze eerste kilometers. Karrensporen, singletracks alles komen we tegen. Uitdagend en ontspannen. 45km, tijd voor een luxe lunch. Op een heerlijke plek rusten we uit, genieten we van luxe broodjes, met verse eitjes van eigen kippen, fruit, jus d’orange en ander lekkers. Bidons vol en weer op de fiets.

Rustig maken we onze rit af met de laatste 30km, gaan we de wolf nog zien? Of op z’n minst zijn sporen. We komen weer op bekend terrein, de bossen van de ochtend met hun naaldbomen en heide komen weer voorbij. Nog even en we hebben het gehaald.

Ja….. daar opeens om de bocht, ons startpunt! Een glaasje fris, wijntje of een koud biertje, tijd voor de uitgebreide afsluitingsborrel met heerlijk lokaal wild, kaas, fruit en voldoende vocht om de energie weer aan te vullen.

Zelf geen fiets? Geen probleem, huur via ons een MTB, wij zorgen dat je fiets klaar staat bij de start, inclusief helm! Kies daarvoor het ticket met de tekst +MTB Fiets.

 • MTB Tocht De Wolf
  14/09/2019
  09:30 - 15:30
 • MTB Tocht De Wolf
  28/12/2019
  09:30 - 15:30
 • MTB Tocht De Wolf
  04/04/2020
  09:30 - 15:30
 • MTB Tocht De Wolf
  04/07/2020
  09:30 - 15:30
 • MTB Tocht De Wolf
  07/02/2021
  09:30 - 15:30
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Adres
Epe, Gelderland, Netherlands

Beschrijving:

Op de kruising van de Koekenbergweg en Officiersweg ligt een parkeerplaats middenin de bossen van Epe. Vanuit hier wandel, fiets of rij je zo met je paard het bos in. Kilometers aan te ontdekken paden beginnen en eindigen hier.

Nabij meerdere landgoederen is dit een ideale uitvalsbasis voor de mooiste tochten door de bossen en over de heide van Epe.

Deze parkeerplaats bereik je als volgt:

Vanaf de A50

Neem afslag Epe 27 en rijdt via de N309 Epe voorbij richting Nunspeet. Je passeert hierbij in deze volgorde vanaf de snelweg een rotonde, stoplichten en een rotonde. Ga dan, waar de weg zich verbreedt bij hectometerpaal 46,4 de Koekenbergweg rechts in en rijdt deze helemaal af tot het eind. Aan je linkerkant vind je de parkeerplaats.

Vanaf de A28

Neem afslag 15 Nunspeet Oost en ga via de N795 richting Epe. Rijdt door en passeer de rotonde richting Epe. Vlak daarna verbreedt de weg zich bij hectometerpaal 46,4. Ga dan de Koekenbergweg links in en rijdt deze helemaal af tot het eind. Aan je linkerkant vind je de parkeerplaats.

Gids

 • Jan Willem Vos
  Jan Willem Vos
  Jan Willem maakt het liefst mountainbike tochten van 50km of langer, diep de bossen in op zoek naar wild en mooie uitzichten. Geen fanatieke racer of topsporter, maar technische rijder met oog voor de omgeving.