VerlopenHet Everzwijn

 • Starttijd: 17:00
 • Afstand: 40km
 • Start: Parkeerplaats Gortel
 • Aantal personen: Maximaal 4 plus gids
 • Prijs: 27,50 (inclusief ontvangst en drankje achteraf)
 • Mountainbike erbij huren: 20,00

Wat gaan we doen?

Alleen als de zon na 21:00 ondergaat kunnen we MTB-tocht het Everzwijn rijden. De kans op wild is ’s avonds het grootst. Daarom verzamelen we pas vanaf 17:00 en gaan we om 17:30 op jacht. We houden de groep klein en daarmee het geluid zacht om onze kansen op wild te vergroten. Een kopje koffie en een Veluwse versnapering en we vertrekken op onze mountainbikes.

We fietsen op de MTB door de koninklijke bossen en speuren naar het koninklijke wild, edelherten reeën, zwijnen en de wolven! Als we stil genoeg zijn dan gaan we het meemaken. Ruik het verse bos en proef de zuivere lucht, wat ruik je daar? Dan is er een wild zwijn in de buurt, die ruik je vaak eerder dan dat je ze ziet.

Wow, vlak voor ons stak er net een hert over, en nu een zwijn, stop en kijk hem na, maar pas op, er komen er waarschijnlijk meer achteraan! Na ongeveer 40km met waarschijnlijk de nodige stops om wild te bekijken en een versnapering te nuttigen komen we weer bij ons vertrekpunt aan. De MTB gaat op de auto en we sluiten “de jacht” af met een lekker drankje.

Goede reis terug, neem sterke verhalen mee en rij voorzichtig, want het wild kan nog steeds zomaar oversteken.

Zelf geen fiets? Geen probleem, huur via ons een MTB, wij zorgen dat je fiets klaar staat bij de start, inclusief helm! Kies daarvoor het ticket met de tekst +MTB Fiets.

 • MTB tocht Het Everzwijn
  30/07/2020
  18:00 - 21:30
 • MTB tocht Het Everzwijn
  18/08/2020
  17:00 - 21:00
Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

locatie  

Adres
Vierhouterweg, Gortel (Emst), Netherlands

Beschrijving:

Idyllisch gelegen op het Kroondomein ligt het plaatsje Gortel. Het vormt de entree tot het land van de Koning.

Temidden van de mooiste bossen en uitgestrekte heide velden is Gortel een bijzondere plaats. Alsof je niet meer in Nederland bent.

Wij starten hier vanaf de parkeerplaats aan de Vierhouterweg bij de hei, wat verscholen in het bos. Pas op want er ligt ook een grote parkeerplaats direct aan de Oranjeweg bij de hei, dat is NIET de goede parkeerplaats.

Deze parkeerplaats bereik je als volgt:

Vanaf de A50

Neem afslag 27 Epe en rijdt via de N309 naar Epe. Ga bij de stoplichten links via de Ep[erweg naar Emst. Ga bij de rotonde in Emst (eerste rotonde die je tegenkomt) rechts de Oranjeweg op. Volg deze weg totdat je bij de hei bent. Volg de weg langs de hei als deze overgaat in de Vierhouterweg. Dan is het de eerste parkeerplaats links. Let op deze ligt wat verscholen.

Vanaf de A28

Neem afslag 14 Elspeet en ga via de N310 richting Elspeet. Ga na ongeveer 2 kilometer links naar Vierhouten via de Nunspeterweg. In Vierhouten gaat deze weg over in de Gortleseweg, blijf deze weg volgen richting Gortel. De weg gaat in het bos over in de Vierhouterweg. Zodra je de hei links bereikt ligt de parkeerplaats binnen 200m aan de rechterkant, wat verscholen in het bos.

Gids

 • Jan Willem Vos
  Jan Willem Vos
  Jan Willem maakt het liefst mountainbike tochten van 50km of langer, diep de bossen in op zoek naar wild en mooie uitzichten. Geen fanatieke racer of topsporter, maar technische rijder met oog voor de omgeving.