Epe – Natuurhotel de Witte Berken

Details

Telefoon locatie +31 578 612 991

Locatie website:

Gelegen in de bossen van de Veluwe, aan de rand van Epe, omringd door de bossen en heide is het hotel een ideale uitvalsbasis. We bieden diverse activiteiten aan en op mooie avonden roosteren we marshmallows boven het vuur. Doe het allemaal of helemaal niets… We zijn er voor je.

Jan en Margreet Paauwe hebben in de lente van 2021 het hotel overgenomen en na een renovatie ontvangt het hoteliersgezin gasten in het vernieuwde 4* hotel en restaurant met de belofte ‘proef en ontdek de natuur’.

Witte Berken Natuurhotel is de plek om te ontspannen en actief te zijn in de natuur.

Locatie

Adres
Oostravenweg 8, Epe, Gelderland, 8162 PJ, Netherlands

Heerde – De Schaapskooi

Details

De schaapskooi in Heerde huisvest de schaapskudde van Epe en Heerde. Midden op de Renderklippen, het natuurgebied wat Epe en Heerde scheidt ligt dit plekje.

De ontwikkeling tot het huidige gebied begin in 1803 toen Generaal Daendels begon met het houden van schapen op een stuk Veluwe wat hij had gekregen. Buys Ballat heeft als laatste private eigenaar de park elementen aangebracht waarna het is verkocht als eerste landgoed aan Stichting het Geldersch landschap.

Wij starten hier bij het begin van de oprit naar De Schaapskooi op de parkeerplaats tegenover “Uitspanning de Schaapskooi”

Locatie

Adres
Elburgerweg 31, Heerde, 8181 EM, Netherlands

Epe – Zuidweg

Details

Op de grens met het militaire schietterrein ligt de Zuidweg. Een uiterste punt van het vrij toegankelijke bos van Epe. De parkeerplaats hier ligt verscholen in het bos en biedt waar nodig de juiste beschutting bij warm weer of regen. De picknicktafels maken het een ideale start of finish van mooie tochten door de bossen van Epe.

De parkeerplaats ligt op de plek waar de Officiersweg de Zuidweg kruist, nu niet meer dan een zandpad, ontoegankelijk voor verkeer, maar vroeger de belangrijkste verbinding tussen legerplaats Oldebroek en het dorp Epe.

Hoe te bereiken?

Vanaf de A28

Neem afslag 16 ‘t Harde en ga richting Epe. Na de hoge heuvel kun je links de Zuidweg in, ga hierin. Na 200m begint er een stuk heide, ga direct na de heide rechts naar de parkeerplaats.

Vanaf de A50

Neem afslag 27 richting Epe. Deze weg (N309) richting Nunspeet blijven volgen. Passeer vervolgens een rotonde, stoplichten en weer een rotonde. Inmiddels laat je Epe achter je. Ga bij de volgende rotonde rechts (eerste afslag) en volg zo de N309 richting ‘t Harde. Ga na ongeveer 2,5 kilometer onderaan de heuvel rechts de Zuidweg in. Na 200m begint er een stuk heide, ga direct na de heide rechts naar de parkeerplaats.

Locatie

Adres
Zuidweg, Epe, Netherlands

Epe – Kamp Buitendoor

Details

Locatie website:

Midden in het bos, op landgoed Welna ligt kamp Buitendoor. Een kampeerterrein waarbij het Veluwse bos nog echt beleefd wordt. Waan je in een andere wereld op dit terrein. 

Locatie

Adres
Gortelseweg, Epe, 8162, Netherlands

Epe – Parkeerplaats einde Officiersweg

Details

Op de kruising van de Koekenbergweg en Officiersweg ligt een parkeerplaats middenin de bossen van Epe.
Nabij meerdere landgoederen is dit een ideale uitvalsbasis voor de mooiste tochten door de bossen en over de heide van Epe.

Locatie

Adres
Epe, Gelderland, Netherlands

Epe – Parkeerplaats Wisselse Veen

Details

Temidden van het buitengebied van Epe ligt Parkeerplaats Wisselse Veen. Een mooie start van vele wandel en fiets routes en centraal gelegen om allerlei gebieden te bereiken.

Locatie

Adres
Veenweg, Epe, Netherlands

Gortel – Parkeerplaats Kroondomein

Details

Temidden van de mooiste bossen en uitgestrekte heide velden is Gortel een bijzondere plaats. Alsof je niet meer in Nederland bent.

Locatie

Adres
Vierhouterweg, Gortel (Emst), Netherlands

Epe – Het Hertenkamp

Details

Aan de rand van de bossen van Epe ligt Het Hertenkamp al jaren een startpunt van vele boswandelingen en fietstochten.

Locatie

Adres
Dellenweg 115, Epe, 8162 PW, Netherlands

Epe – Parkeerplaats Ossenweg

Details

Aan het einde van de Ossenweg ligt De Ossenstal. De ideale uitvalsbasis voor wandel, fiets, MTB en ruiter tochten. Met een eigen rustplaats voor paarden is het ook een ideaal eind- of rustpunt voor vele verschillende tochten door de mooiste bossen van Epe.

Wij verzamelen aan het begin van de Ossenweg op de parkeerplaats voor onze tochten en belevingen.

Deze parkeerplaats bereik je als volgt:

Vanaf de A50

Neem afslag 27 Epe. Volg de N309 naar Epe en ga bij de eerste rotonde rechts De Meent in. Volg De Meent ga rechtdoor bij de eerste rotonde (wasstraat links, Gamma rechts). Ga bij de tweede rotonde vlak daarna links, de Oenerweg op. Volg de Oenerweg tot aan de Sint Antonieweg (rondweg met eenrichtingsverkeer) ga hier rechts en volg de weg tot de stoplichten. Ga rechts bij de stoplichten, de Heerderweg op. Ga naar ongeveer 350m links de Dellenweg op. Volg de Dellenweg tot het bord “De Ossenstal” aan de linkerkant. Ga hier links de Ossenweg in en de parkeerplaats ligt direct rechts.

Vanaf de A28

Neem afslag 16 ‘t Harde en volg de N309 naar Epe. Ga aan de voet van de grote heuvel links de Zuidweg op. Neem de eerste weg rechts, de Dellenweg en volg deze tot het bord “De Ossenstal” rechts. Ga hier rechts de Ossenweg in en de parkeerplaats ligt direct rechts.

 

Locatie

Adres
Ossenweg, Epe, 8161 PZ, Netherlands