Epe – Zuidweg

Op de grens met het militaire schietterrein ligt de Zuidweg. Een uiterste punt van het vrij toegankelijke bos van Epe. De parkeerplaats hier ligt verscholen in het bos en biedt waar nodig de juiste beschutting bij warm weer of regen. De picknicktafels maken het een ideale start of finish van mooie tochten door de bossen van Epe.

De parkeerplaats ligt op de plek waar de Officiersweg de Zuidweg kruist, nu niet meer dan een zandpad, ontoegankelijk voor verkeer, maar vroeger de belangrijkste verbinding tussen legerplaats Oldebroek en het dorp Epe.

Hoe te bereiken?

Vanaf de A28

Neem afslag 16 ‘t Harde en ga richting Epe. Na de hoge heuvel kun je links de Zuidweg in, ga hierin. Na 200m begint er een stuk heide, ga direct na de heide rechts naar de parkeerplaats.

Vanaf de A50

Neem afslag 27 richting Epe. Deze weg (N309) richting Nunspeet blijven volgen. Passeer vervolgens een rotonde, stoplichten en weer een rotonde. Inmiddels laat je Epe achter je. Ga bij de volgende rotonde rechts (eerste afslag) en volg zo de N309 richting ‘t Harde. Ga na ongeveer 2,5 kilometer onderaan de heuvel rechts de Zuidweg in. Na 200m begint er een stuk heide, ga direct na de heide rechts naar de parkeerplaats.