Gortel – Parkeerplaats Kroondomein

Details

Idyllisch gelegen op het Kroondomein ligt het plaatsje Gortel. Het vormt de entree tot het land van de Koning.

Temidden van de mooiste bossen en uitgestrekte heide velden is Gortel een bijzondere plaats. Alsof je niet meer in Nederland bent.

Wij starten hier vanaf de parkeerplaats aan de Vierhouterweg bij de hei, wat verscholen in het bos. Pas op want er ligt ook een grote parkeerplaats direct aan de Oranjeweg bij de hei, dat is NIET de goede parkeerplaats.

Deze parkeerplaats bereik je als volgt:

Vanaf de A50

Neem afslag 27 Epe en rijdt via de N309 naar Epe. Ga bij de stoplichten links via de Eperweg naar Emst. Ga bij de rotonde in Emst (eerste rotonde die je tegenkomt) rechts de Oranjeweg op. Volg deze weg totdat je bij de hei bent. Volg de Oranjeweg langs de hei als deze overgaat in de Vierhouterweg. Dan is het de eerste parkeerplaats aan de linkerkant. Let op deze ligt wat verscholen.

Vanaf de A28

Neem afslag 14 Elspeet en ga via de N310 richting Elspeet. Ga na ongeveer 2 kilometer links naar Vierhouten via de Nunspeterweg. In Vierhouten gaat deze weg over in de Gortleseweg, blijf deze weg volgen richting Gortel. De weg gaat in het bos over in de Vierhouterweg. Zodra je de hei links bereikt ligt de parkeerplaats binnen 200m aan de rechterkant, wat verscholen in het bos.

Locatie

Adres
Vierhouterweg, Gortel (Emst), Netherlands