MTB tocht moeilijkheidsgraad

Een passende MTB tocht voor iedereen

Wij bieden verschillende MTB tochten aan in de bossen rondom Epe. De mountainbike, oftewel MTB, is ideaal om de omgeving te verkennen. Je komt er verder mee dan een gemiddelde wandelaar en doordat je met de auto veel bossen al lang niet meer in kunt bereik je met een MTB tocht plekken waar je anders nooit komt.

Mountainbiken is er voor jong en oud en voor beginners tot gevorderden. Onze standaard tochten zijn zo gemaakt dat we ze ter plekke kunnen aanpassen aan de groep die meerijdt. Vandaar dat we ook altijd naar ervaring en conditie vragen. Er zijn wel een aantal basis waarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je in goede gezondheid verkeren en een zekere basis conditie hebben.

Wij hanteren verschillende gradaties voor onze tochten als het gaat om moeilijkheid, conditie en algemene zwaarte.

Basis MTB tocht

mtb tocht met basis zwaarte

Basis is het laagste niveau, voor bijna iedereen toegankelijk en staat voor de volgende waarden:

ConditieMet een basis conditie is deze tocht goed te maken.
MoeilijkheidsgraadDe tocht is te doen voor beginnende mountainbikers. Er zijn mogelijk een paar uitdagende stukken, maar die zijn altijd te ontwijken via een alternatieve route.
AlgemeenVoor iedereen die net begonnen is met fietsen, graag ervaring wil opdoen en wat wil leren is deze tocht geschikt.
Basis MTB tochten

De Vos (30km MTB tocht)


Gemiddelde MTB tocht

mtb tocht met gemiddelde zwaarte

Gemiddeld is een uitdagend, interessant niveau en staat voor de volgende waarden:

ConditieDeze tocht vraagt wat van je. Een gezonde conditie is gewenst en enige ervaring met mountainbiken is een absolute pré.
MoeilijkheidsgraadDe tocht biedt enkele uitdagende stukken. De technische moeilijkheidsgraad valt mee, maar je moet geen angst hebben.
AlgemeenVoor de mountainbiker die regelmatig fietst, gaat voor kilometers en technische uitdaging en minder voor snelheid.
Gemiddelde MTB tochten

Gevorderde MTB tocht

mtb tocht met gevorderde zwaarte

Gevorderd is een niveau voor de conditioneel getrainde mountainbiker, niet bang voor uitdagingen en kilometers. Hiervoor staan de volgende waarden:

ConditieMet deze tocht gaan we ver. Kracht en uithoudingsvermogen zijn van wezenlijk belang.
MoeilijkheidsgraadNaast de technische uitdagingen, zoals smalle tracks en snelle afdalingen zal het doseren van energie een belangrijke rol spelen.
AlgemeenVoor de echte kilometervreter die houdt van een afwisselende tocht met veel uitdaging.
Gevorderde MTB tochten

Maatwerk tochten

Heb je wel de conditie, maar niet de techniek? Wel de techniek, maar liever een korte tocht? neem contact met ons op en we kunnen een tocht samenstellen die geheel naar eigen wens is en precies daarin voorziet wat je wil.

MTB Tips

Wil je weten welke basisvaardigheden je al kunnen helpen om het mountainbiken in de bossen van Epe nog leuker te maken? lees dan onze MTB tips.