Mountainbike Weekend “De Das”

Voor wie een dag mountainbiken niet genoeg is.

Juni is al uitverkocht maar 11 en 12 sept 2021 nog niet:

 • MTB weekend, 2 Dagen mountainbiken.
 • MTB clinic of MTB tocht.
 • Middenin de Veluwse bossen.
 • Eten van een kampvuur.
 • Overnachten tussen het wild.
 • Gezelligheid.
 • Avontuur.
 • Natuur.
 • Nieuwe vrienden maken.

Echt genieten van een mooi stukje Nederland.

Trustpilot 5 sterren review van Epe Outdoor

Susan Woltering

Een waar nachtdier, die das. Als iedereen slaapt kruipt hij uit zijn burcht die vele generaties en soms eeuwenoud is. Hij struint ‘s nachts de bossen en velden af op zoek naar eten. Hij eet alles wat hij tegenkomt terwijl hij met zijn scherpe neus de grond afgaat.

Hou jij van mountainbiken, bossen, natuur en buiten zijn, dan mag je dit mtb weekend niet missen.

Voel je ook een Veluws nachtdier en kom naar Epe voor het MTB weekend “De Das”. Beleef twee dagen en een nacht middenin de Veluwse bossen.

Altijd al eens een echt weekend buiten met je mountainbike willen meemaken. Dan is dit weekend jouw weekend. Kom met vrienden of maak nieuwe vrienden dit weekend.

Wat gaan we doen

Zaterdag voor het middaguur word je verwacht in het bos op de kampplaats voor de start van het MTB weekend. Kom met je eigen tent of laat ons een tent regelen. Je pakt je spullen uit, we eten een broodje maken kennis en gaan vervolgens met onze mountainbikes in groepen op verkenning door de bossen. We hebben voor de middag twee keuzes:

 1. Volg een clinic en vergroot je basis MTB vaardigheden of;
 2. Fiets onder begeleiding een route naar De Dellen, een mooi natuurgebied in Epe, en maak kennis met de vele singletracks en mooie uitzichten.

Bij terugkomst is er tijd om ons en op te frissen en te verkleden. Vervolgens maken we aanstalten voor het nachtleven van De Das. Gezamenlijk maken we een kampvuur waarop we onze uitgebreide luxe maaltijd zullen bereiden, biefstuk op speksteen gegrild, zalm gerookt naast het vuur en natuurlijk ook het nodige “vocht” om al dit heerlijks weg te spoelen.

Na het eten blijft het vuur nog lang aan, we drinken, praten en warmen ons aan het vuur. De schemer is al gevallen en voor wie wil is er nog de mogelijkheid tot het maken van een wandeling. Op zoek naar de zwijnen die nu hun kostje bij elkaar gaan sprokkelen en misschien wel een glimp van de wolven die hier op ze jagen.

Na een heerlijke nacht in de boslucht beginnen we de dag met een ontbijt, verse eieren, koffie en lekkere broodjes, want vandaag is “De Dag”. Op onze mountainbikes gaan we vandaag een geweldige dagtocht maken. Ook vandaag gaan we weer in groepen met twee kezues.

 1. Voor de kilometervreters gaan we zuidwaarts en maken een tocht van 60 kilometer door o.a. Kroondomein Het Loo. Een gebied met een rijke historie, geweldige uitzichten en vele hoogtemeters om te bedwingen of;
 2. Ga mee richting Nunspeet en ervaar in 40 kilometer de vele singletracks en uitdagende afdalingen daar.

Onderweg voor iedereen een stop voor een lunch en weer terug naar het kamp. Hier aangekomen zit het erop. We nemen afscheid van onze nieuwe vrienden en gaan een geweldige ervaring rijker terug naar huis.

Het programma

Zaterdag

11:00 – 12:00OntvangstOntvangst met koffie en broodjes
Tijd om de tent(en) op te zetten
Informele kennismaking
12:00 – 12:30Start van het MTB weekendOfficiële start van het weekend
Centraal welkomswoord
Uitleg dagprogramma en indeling groepen
12:30 -16:00MTB tocht van 40kmSamen met een gids maken we een MTB tocht van 40 km door de bossen van Epe. We bezoeken de mooiste uitzichten en singletracks. Tussendoor hebben we een kleine pauze.
OF
MTB clinicWe gaan samen de bossen in met de MTB en hebben op verschillende locaties uitleg en doen oefeningen om de basis MTB vaardigheden onder de knie te krijgen.
16:00 – 17:00TerugkomstTijd om te verkleden en op te frissen
17:00Start avondprogrammaWe starten met het aanmaken van het kampvuur en voorbereiden van het eten. Vervolgens bereiden we het eten op en naast het kampvuur en genieten van een heerlijke outdoor maaltijd.
20:30AvondwandelingVoor wie wil maken we een wandeling door het omliggende bos op zoek naar wilde zwijnen en wat nog meer…..
21:30Vrije invullingVrije avond, we eten misschien nog wat, praten na en het wordt voor sommigen van ons (te) laat.

Zondag

8:30 – 9:30OntbijtSchuif aan bij het gezamenlijke ontbijt, we hebben een stevig ontbijt voor een stevige dag.
9:30 – 11:30Opbreken kampVoor iedereen die zelf een tent mee had is dit het moment om je tent af te breken en je spullen op te ruimen.
11:30MTB tocht van 60kmGa mee met een MTB tocht door Kroondomein Het Loo, maak kennis met dit gebied vol met historie.
OF
MTB tocht van 40kmGa met ons mee richting Nunspeet waar we technische leuke avonturen beleven op de vele singletracks
14:30AfsluitingDe eersten zullen terugkomen in het kamp en daarmee komt een einde aan dit weekend.

Het MTB niveau

MTB tochten voor gemiddelde rijders
Gemiddeld

Doordat we meerdere keuzes bieden in het programma van dit MTB weekend is het niveau variërend tussen gemiddeld en gevorderd. Het resultaat is een gemengde groep van mountainbikers, hetgeen voldoende onderwerpen oplevert voor leuke gesprekken.

MTB tochten voor gevorderde rijders
Gevorderd

Dat betekent ook dat iedereen met een gezonde conditie mee kan doen aan dit weekend, maar voor de gevorderde rijder er zeker ook genoeg uitdaging is.

De lokatie

We bevinden ons op een unieke lokatie in Epe, op de grens met Nunspeet. Op landgoed Welna ligt Kamp Buitendoor, een kampeerterrein middenin het bos. Wij strijken neer in een eigen stukje bos, met kampvuurkuil en gezamenlijke safaritent. Rondom het vuur en de safaritent staat je tent klaar of zet je je eigen tent op. Als je wilt mag je zelfs buiten het hek je tent opzetten en heb je kans dat de wilde zwijnen letterlijk langs je tent komen ‘s nachts.

Je voelt je hier helemaal weg van alles. Een plek waarvan je het bestaan niet had verwacht.

Wat kost het

De totale prijs voor dit weekend, all-inclusive, bedraagt 139,- per persoon. Hiervoor krijg je het volgende:

 • Al het eten en drinken, inclusief bier en wijn.
 • Een overnachting op een unieke lokatie.
 • Op zaterdag een basis MTB clinic of MTB tocht door de bossen van Epe.
 • Op zondag een MTB tocht van 60km door Kroondomein het Loo of een MTB tocht van 40km over mooie singletracks.
 • Een slaapplaats in een tent voor twee personen indien je zelf geen tent meeneemt.
 • Een gezellige groep mede-mountainbikers.

Nu boeken

Waardering: 4.5 uit 5.

Bron: Trustpilot

Details Prijs Aantal:
De Das Sept '21€169,50 (EUR)*  

* prijs inclusief BTW


Betaal iconen horizontaal
Betalingen verlopen via Mollie of PayPal. Via Mollie is betalen via factuur ook mogelijk.

Slider